Stukje geschiedenis

 

In 1991 begon Bert als bedrijfsleider op het bedrijf in de Vinkenbuurt. In 1997 hebben Bert en Anita het bedrijf volledig overgenomen.

 

Intussen zijn we niet stil gaan zitten. In 1999 zijn de twee oude varkensstallen afgebroken en hebben we op die plek een nieuwe schuur gezet en zijn we ons alleen op pluimvee gaan focussen. De bouw van de nieuwe schuur was in juni 2000 afgerond.

 

In 2007 zijn we volledig van het gas gegaan en overgestapt op een biomassakachel die de stallen verwarmt. Samen met de gemeente hebben we gekeken hoe we zo duurzaam mogelijk konden stoken. Het meerendeel van de houtsnippers is afkomstig uit de regio (Ommen) in de vorm van snoeiafval.

 

Omschakeling

 

In augustus 2020 hebben we besloten over te stappen op een ander concept kip, namelijk van regulier naar Gildehoen. De daken zijn asbestvrij gemaakt en de kippen kregen beschikking over natuurlijk daglicht.

 

In mei 2021 hebben we besloten helemaal over te stappen op Beter Leven Kip. De kuikens worden groot zonder het gebruik van antibiotica, hebben de beschikking over strobaaltjes, daglicht en kunnen naar buiten in de overdekte uitloop. Iedere dag wordt er graan op de grond gestrooid voor hun natuurlijk gedrag.

 

In januari 2023 zijn er ruim 600 zonnepanelen geplaatst, verspreid over 3 daken. Daarmee wekken we meer dan genoeg op voor ons eigen bedrijf en kunnen we zelfs nog een deel leveren aan de consumenten en bedrijven in de regio. Binnenkort is het plan om onze eigen energie op te slaan in een batterij-opslagsysteem.

 

Op naar de toekomst!